Těstovinový salát s tofu a čínskym zelím
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g menších těstovin
- 200 g tofu s medvědím česnekem
- 1 čínske zelí
- 2 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce sojové omáčky
- 150 ml bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- mletý bílý pepř
Postup Těstovinový salát s tofu a čínskym zelím
Postup přípravy receptu
-
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme a necháme vychladnúť.
Tofu nakrájame na malé kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou, premiešame a na rozpálenom oleji opečieme. Tofu pridáme k cestovinám.
Na tej istej panvici na restujeme asi 2 minúty na veľké kusy nakrájanú čínsku kapustu. Pridáme sezam a spolu dopražíme ešte 1 – 2 minúty. Pridáme k cestovinám s tofu.
Jogurt premiešame s olejom, prelisovaným cesnakom, korením, vložíme k šalátu a premiešame. Necháme v chlade aspoň 1 hod postáť.