Terezčin makovec

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 máslo (hera)
30 dkg moučkového cukru
1 vanilkový cukr
15 dkg mletého máku
30 dkg hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
150 ml plnotučného mléka
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 170°C, vymažeme tukem pekáček a vysypeme polohrubou moukou. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a ve druhé míse máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Mouku, mák, prášek do pečiva promícháme. Střídavě přidáváme sypké přísady, mléko a 1/3 sněhu. Naposledy lehce vmícháme zbytek sněhu.

  2. Těsto rozetřeme do pekáčku a dáme do trouby péct na 40 minut do zlatova. Necháme vychladnout a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!