Tempeh na cibulce s oříškovou rýží

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 přírodní tempeh
sojová omáčka
1 střední cibule
hrst mražené kukuřice nebo sterilované kukuřice
olej
rýže
piniové oříšky
mandle
sůl
garam masala

Postup přípravy receptu

  1. Mandle a pinie nasucho krátce opražíme a dáme stranou.

  2. Rýži dáme vařit do 1.5 násobku vody, osolíme a přisypeme lžičku garam masaly.

  3. Několik minut před koncem vaření do ní vmícháme opražené oříšky a společně dodusíme.

  4. Na oleji začneme restovat nadrobno nakrájenou cibuli.

  5. Tempeh nakrájíme na kostičky, pokapeme ho sojovou omáčkou a restujeme.

  6. Ke konci přidáme kukuřici. Podáváme s oříškovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!