Telecí na kmíně z mamčiny kuchařky

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

800 g telecího krku
1 šalotka
drcený kmín
celý kmín
sůl
pepř
mletý koriandr
tuk na pánev
vývar nebo voda s bujonem

Postup přípravy receptu

  1. Obereme maso z krku a nakrájíme na kousky, zasypeme drceným kmínem, opepříme. Cibuli nasekáme na hrubší kousky.

  2. Na rozpáleném tuku zprudka orestujeme cibuli, maso i kosti. Tuto směs vložíme do pomalého hrnce, posypeme celým kmínem, osolíme.

  3. Zalijeme vývarem jen tak, aby maso nebylo úplně ponořené. Pomalíme na druhém stupni 3 hodiny.

  4. Kosti vyjmeme a zahustíme šťávu ochuceným máslem s trochou mouky, se lžičkou drceného kmínu a koriandru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!