Telecí medailonky na žampionech

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g telecí panenky
400 g velkých žampionů
máslo
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kolečka, naklepeme hranou dlaně, osolíme a opepříme.

  2. Necháme odležet a potom zprudka opečeme na másle z obou stran - stačí asi 4 minuty z každé strany.

  3. Maso vyndáme a uchováme v teple (např. v alobalu).

  4. Ve výpeku orestujeme žampiony nakrájené na plátky (můžeme přidat ještě trochu másla), přisypeme lžíci hladké mouky, prosmahmeme a zalijeme smetanou.

  5. Omáčku redukujeme na potřebnou hustotu, dochutíme solí, dijonskou hořčicí a na závěr vmícháme hrubě sekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!