Tchýnin jazyk
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 2 vepřové jazyky
- 1 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- 5 lžic sojové omáčky
- 1/2 kostky masoxu
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1/2 lžičky zázvoru (dala jsem čerstvý)
- 1 dl bílého vína
- 2 dl vody
- 1 lžíce mouky na zahuštění
Postup Tchýnin jazyk
Postup přípravy receptu
-
Jazyk s cibulí, česnekem, masoxem, okořeníme sojovou omáčkou, vínem, přidáme vodu a vaříme 45 minut v tlakovém hrnci. Uvařený jazyk dáme do studené vody, stáhneme, nakrájíme na plátky.
Šťávu přecedíme, zeleninu prolisujeme přes sítko do omáčky, zahustíme 1 lžící hladké mouky, rozmíchané v trošce vody, tak 1 1/2 deci. Provaříme. Podáváme s rýží, já jsem udělala hráškovou.