Tatrankové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku mléka
1 hrnek cukru
2 celá vejce
vanilkový cukr
polévková lžíce rumu
prášek do pečiva
4 tatranky Opavia (čokoládové)
4 polévkové lžíce másla
Na zdobení:
Čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme nejprve mouku s cukrem a práškem do pečiva.

  2. Přidáme nastrouhané tatranky na hrubo.

  3. Máslo rozpustíme a necháme chvíli vychladnout.

  4. Přidáme ostatní suroviny, pak vlijeme máslo a umícháme vláčné těsto.

  5. Vymažeme a vysypeme formu a pečeme na 150°C asi 30 minut.

  6. Hotový moučník polijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme dle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!