Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g listového těsta
4-5 jablek
100 g másla
150 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. V zapékací formě rozehřejeme na plotně máslo s cukrem.

  2. Z omytých jablek bez jádřinců nakrájíme plátky. Jablka dáme do formy a zahříváme je s máslem a cukrem, dokud cukr nezačne karamelizovat.

  3. Na pracovní ploše lehce posypané moukou, vyválíme těsto a vyřízneme z něj plát stejně velký jako zapékací forma. Těsto opatrně položíme na jablka a propícháme vidličkou.

  4. Pečeme v troubě při 180°C 20-25 minut, až má těsto zlatavou barvu. Asi 10 minut je necháme vychladnout a pak překlopíme na dezertní talíř a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!