Tartaletky s bryndzou a medvědím česnekem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
100 g másla
4-5 lžic studené vody
špetka soli
Náplň:
120 g bryndzy
1 zakysaná smetana
2 vejce
svazek medvědího česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mouku mírně osolíme a s máslem a vodou vypracujeme těsto, které dáme chvíli odpočinout do lednice.

  2. V míse rozšleháme bryndzu se smetanou a vajíčky. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek.

  3. Těstem vyplníme formičky (jestliže nemají nepřilnavý povrch, musí se vymazat a vysypat moukou). Na těsto rozdělíme připravenou náplň a pečeme ve vyhřáté troubě na 180° cca 25-30 minut. Čas je orientační.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!