Tarhoňa se slaninou, žampiony a sušenými rajčaty

Recepty, Houby

Suroviny

200 g tarhoni
5 žampionů
5 sušených rajčat
100 g anglické slaniny
1 cibule
olej
ČL uzené papriky
mletý kmín
sůl
pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Tarhoňu restujeme na 2 lžících oleje, až začne chytat zlatou barvu. Vsypeme papriku, zamícháme a přilijeme horkou vodu, cca 2 prsty nad tarhoňu. Osolíme a vaříme na nejslabším plameni asi 10 minut, občas promícháme a podle potřeby dolijeme trochu vody. Odstavíme a necháme pod poklicí dojít, musí být sypká.

  2. Cibuli, rajčata a slaninu nakrájíme na kousky, žampiony na plátky. Na lžíci oleje z rajčat opečeme slaninu do křupava a přidáme cibuli. Když cibule začne zlátnout, přihodíme rajčata a žampiony. Společně restujeme do změknutí žampionů. Do pánve k žampionům, vsypeme tarhoňu a promícháme. Posypeme petrželkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!