Tapiokový pudink s oříškovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na pudink:
40 g tapiokových perliček
350 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného, zde je např. recept na domácí kokosové)
1/2 vanilkového lusku (nemusí být)
agávový sirup nebo jiné sladidlo dle chuti
Na krém:
1 banán
hrst vlašských ořechů
30 g hořké čokolády (nebo jiné oblíbené)
1 lžička kakaa
cca 2 lžíce mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka)
agávový sirup nebo jiné sladidlo dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci (použila jsem mlékovar, který mi přijde šetrnější a také bezpečnější co se připalování týče) ohřejte rostlinné mléko a přidejte tapioku společně se zrníčky z půlky vanilkového lusku. Vhoďte i zbytek lusku, aby ani jedno toto božské zrníčko nepřišlo nazmar (po dovaření ho samozřejmě nezapomeňte vytáhnout) a vařte.

  2. Trvá to docela dlouho, než kuličky zcela změknou, vypijí všechnu tekutinu a uvolní se škrob, který pudink zahustí. V onom zmíněném mlékovaru mi to trvalo přibližně hodinku.

  3. Bude-li to potřeba, doslaďte ještě libovolným sladidlem (já jsem přislazovat nemusela, neboť jsem na výrobu použila kupované mandlové mléko, které už doslazované je). Poté můžete servírovat. Takto připravený pudink je podle mě vhodný i pro děti před 1 rokem.

  4. Budete-li chtít vylepšit ještě o čokooříškový krém, rozmixujte banán, přidejte sekané ořechy, kakao a případně doslaďte agávovým sirupem. Ve trošce ohřátého rostlinného mléka rozpusťte hořkou čokoládu a vmíchejte do banánové hmoty. Taková zdravá Nutella.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!