Tajemné masové koule

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/4 kg mletého masa mix
1 cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička majoránky
1 vejce
3 stroužky česneku
strouhanka na zahuštění
1 lžičky koření na mleté maso nebo podle vlastní chutě
sůl
pepř
rostlinný tuk na smažení
cibule
červená paprika na pečení
Jako náplň:
tvrdý sýr
párek
vejce natvrdo
olivy

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy vložíme mleté maso a rozklepneme vajíčko, přihodíme nadrobno nasekanou cibulku, utřené stroužky česneku, hořčici, majoránku a ostatní koření. Směs po prvním zamíchání pořádně ručně hněteme, až získáme hmotu, ze které budeme moci pohodlně tvarovat kuličky Pokud je hmota řídká, přisypeme odpovídající množství strouhanky. Masovou směs ještě zasyrova ochutnáme, případně dochutíme solí aj.

  2. Do misky si připravíme různé náplně do koulí – větší kousky tvrdého sýra, kousky párků, půlky vajec natvrdo, vypeckované olivy atd.

  3. Z takto připravené hmoty tvoříme rukama koule (cca 1 polévková lžíce směsi) a dovnitř zabalíme připravené náplně. Naskládáme do vymaštěného pekáčku, zasypeme cibulí a proužky papriky, podlijeme vodou a dáme pod alobal péci.

  4. Pečeme asi hodinu, po půl hodině alobal odstraníme a dopečeme koule do červena. Nejlepší přílohou je bramborová kaše a také to překvapení, co kdo v koulích dostal.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!