Tagliatelle s lososem, špenátem, žampióny a sušenými rajčaty

Recepty, Ryby

Suroviny

půl balíčku tagliatelle
1 porce lososa bez kůže, cca 300g
5 středních žampiónů
6 sušených rajčat
1/3 balíčku mraženého listového špenátu
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř 4 barev, trošku mletého kmínu
1 vejce a trocha mléka na zalití
kadeřavá petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme těstoviny a uvařené necháme okapat, kápneme trochu olivového oleje a promícháme. Mezitím vroucí vodou zalijeme mražený špenát, po rozmrznutí opět necháme okapat. 6 středních sušených rajčat nakrájíme na třetinky.

  2. Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na plátky cca 5 mm hrubé. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Všechny ingredience vložíme do pekáčku vymazaného trochou oleje, přidáme sůl a koření, pak jen lehce promíchat, netřepat.

  3. Vejce s troškou mléka rozkvedláme a zlehka zalijeme směs. Trošku pokapeme povrch olivovým olejem a dáme zapéct do trouby na 170 stupňů, dokud není losos krásně růžový. Dáme na talíř a ozdobíme kadeřavou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!