Tábornický guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězího předního masa
- 2-3 lžíce sádla
- 4-5 cibulí (nakrájených na kostičky)
- 2-3 stroužky jemně nasekaného česneku
- 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
- špetka drceného kmínu
- sůl dle chuti
- 1 lžička majoránky
- 500 g brambor (oškrábaných, omytých a nakrájených na kostičky)
- 3 zelené papriky (zbavené jádřinců a omyté)
- 4 rajčata (omytá)
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 3-4 lžíce nasekané petrželky
- voda na podlití
Postup Tábornický guláš
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso nakrájíme na kostky.
Na sádle v hrnci nebo v kotlíku osmahneme nakrájenou cibuli dorůžova.
Vložíme maso a orestujeme, dokud nepustí šťávu.
Zasypeme paprikou, necháme zpěnit a podlijeme vodou.
Přidáme sůl, kmín, česnek a vaříme (asi 60 minut).
Pak přidáme brambory, nakrájené papriky a rajčata a dovaříme do měkka.
V hrnku rozkvedláme mouku s vodou a guláš zahustíme.
Přidáme majoránku, petrželku a krátce povaříme. Podáváme se slaným pečivem. Můžeme podávat i se zeleninovým salátem.