Szegedinský guláš
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového masa (kýta, plecko)
- 2 sáčky kysaného zelí (v Brně a okolí - Tuřanského)
- 2 cibule
- 250 ml kysané smetany
- mletá paprika
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- hl. mouka
- mléko
Postup Szegedinský guláš
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme.
Poté podlijeme sklenkou vody a dusíme, až je maso skoro hotové.
Přidáme překrájené kysané zelí včetně jeho láku, nové koření, bobkový list, sůl a dusíme cca 30 minut.
Ve 2 dcl mléka rozmícháme lžíci hladké mouky, a ještě lehce povaříme.
Na konec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme s knedlíkem.