Szegedinský guláš

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa (kýta, plecko)
2 sáčky kysaného zelí (v Brně a okolí - Tuřanského)
2 cibule
250 ml kysané smetany
mletá paprika
bobkový list
nové koření
sůl
hl. mouka
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme.

  2. Poté podlijeme sklenkou vody a dusíme, až je maso skoro hotové.

  3. Přidáme překrájené kysané zelí včetně jeho láku, nové koření, bobkový list, sůl a dusíme cca 30 minut.

  4. Ve 2 dcl mléka rozmícháme lžíci hladké mouky, a ještě lehce povaříme.

  5. Na konec vmícháme zakysanou smetanu a podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!