Sýrový srnčí hřbet s ořechy a sušenými meruňkami

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

250 g mascarpone
200 g gorgonzoly (může být vyzrálá Niva)
hrst vlašských ořechů
hrst lískových oříšků
100 g sušených meruněk
2 lžičky medu
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy ořechů pokrájíme nahrubo.

  2. Meruňky nakrájíme najemno, několik si dáme stranou na ozdobu.

  3. Část mascarpone / cca 100 g / smícháme s ořechy, meruňkami a medem.

  4. Gorgonzolu pokrájíme na kostičky a promícháme se zbytkem mascarpone a opepříme.

  5. Srnčí hřbet vyložíme mikrotenovou folií, na dno dáme 1/2 sýrové směsi, na ni rozetřeme směs s ořechy a zakončíme opět směsí obou sýrů.

  6. Dáme do ledničky vychladit.

  7. Servírujeme ozdobené sušenými meruňkami, ořechy a hroznovým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!