Sýrový srnčí hřbet s ořechy a sušenými meruňkami
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 250 g mascarpone
- 200 g gorgonzoly (může být vyzrálá Niva)
- hrst vlašských ořechů
- hrst lískových oříšků
- 100 g sušených meruněk
- 2 lžičky medu
- čerstvě mletý pepř
Postup Sýrový srnčí hřbet s ořechy a sušenými meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy ořechů pokrájíme nahrubo.
Meruňky nakrájíme najemno, několik si dáme stranou na ozdobu.
Část mascarpone / cca 100 g / smícháme s ořechy, meruňkami a medem.
Gorgonzolu pokrájíme na kostičky a promícháme se zbytkem mascarpone a opepříme.
Srnčí hřbet vyložíme mikrotenovou folií, na dno dáme 1/2 sýrové směsi, na ni rozetřeme směs s ořechy a zakončíme opět směsí obou sýrů.
Dáme do ledničky vychladit.
Servírujeme ozdobené sušenými meruňkami, ořechy a hroznovým vínem.