Sýrový sandwich se šalvějí z polenty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g tvrdého sýra, nejlépe asiago
200 g kukuřičné mouky
1 dl mléka
máslo
čerstvá šalvěj
panenský olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Přivedte k varu 0,5 l vody s mlékem a špetkou soli. Postupně přisypávejte za stálého míchání mouku. Jakmile je polenta hotová, vlijte ji do pekáčku, aby byla asi 2 cm vysoká.

  2. Vychladlou polentu nakrájejte na 8 stejných dílů. 4 z nich naplňte nakrájeným sýrem a zbylými čtyřmi přiklopte. Nechejte asi na 10 minut zapéct při 180°C.

  3. Mezitím rozehřejte 50 g másla a asi 3 nasekané lístky šalvěje. Hotové sandwiche na talíři přelijte máslem a ozdobte lístky čerstvé šalvěje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!