Sýrovo-bazalkové žampióny

Recepty, Houby

Suroviny

800 g středně velkých žampiónů
200 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
200 g sýra ementál (např. primátor)
2 vejce
8 stroužků česneku
1 lžíce sušené bazalky
1 lžíce sušeného česneku
1 lžička pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žampióny očistíme, pokrájíme na poloviny a vsypeme do vyššího pekáčku.

  2. Přidáme česnek, nakrájený na tenké plátky a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C.

  3. Necháme prohřát 10 minut a mezitím připravíme směs z najemno strouhaného sýra, šlehačky, rozšlehaných vajec, sušené bazalky a česneku, pepře a dostatečného množství soli (žampióny jsme nesolili, takže si můžeme dovolit větší množství).

  4. Horké žampióny důkladně promícháme se sýrovou směsí, vrátíme do trouby, teplotu přidáme na 250°C a zapékáme ještě 20 minut.

  5. Podáváme s rozpečenou bagetou, potřenou čerstvým máslem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!