Sýrové terčíky se sušenými rajčaty a ostřejším krémem

Recepty, Ostatní

Suroviny

4-5 plátků parmské šunky nebo šunky Švarcvaldské
1-2 lžičky dijonské hořčice
250 g kozího sýra (nebo směs - Lučina s Nivou)
200 g sušených rajčátek
2 PL nasekané pažitky
1 KL ostré harissy (nebo feferonového krému)
bazalka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme si oba druhy sýrů se špetkou feferonového krému a zamícháme. Současně vsypeme do této směsi nasekanou pažitku.

  2. Plátky šunky rozložíme těsně vedle sebe na pracovní plochu, lehce je potřeme dijonskou hořčicí a po celé délce na ně naklademe směs ze sýrů a feferonového krému, troškou sušených rajčátek a vše posypeme nasekanou pažitkou. Pak plátky šunky se směsí pevně stočíme do tvaru polodlouhé roládky a necháme v chladničce ztuhnout.

  3. Když je roládka pěkně pevná, nakrájíme ji na plátky silné asi 1,5 až 2 cm. Na každé párátko nebo špejli napíchneme kousek sušeného rajčátka, ozdobíme bazalkou nebo pažitkou.

  4. Nakonec tácek s terčíky dozdobíme cherry rajčátky a bylinkami, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!