Sýrové sušené krekry

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 šálek kešu oříšků
3/4 šálku slunečnicového semínka
1/4 šálku lahůdkového droždí (nahrazuje sýrovou příchuť, používá/používal se jako sýrová příchuť do popcornu)
1 lžička soli
1/2 šálku nabobtnaných chia semínek
1/4 šálku lněných semínek – hodně rozemletých

Postup přípravy receptu

  1. Na krekry rozemeleme kešu, slunečnicová semínka a lněná semínka a smícháme.

  2. Přidáme lahůdkové droždí, sůl a nabobtnalá chia semínka (čtvrt šálku chia semínek jsem smíchala s čtvrt šálkem vody a čekala, až semínka vsáknou veškerou vodu). Vytvoříme těsto, pokud by se drolilo, přidejte vodu.

  3. Rozválíme mezi dvěma pečícími papíry a nakrájíme nožem na čtverečky.

  4. Sušíme asi hodinu, obrátíme a sušíme další půl hodinu až hodinu.

  5. Krekry můžete sušit i déle, ale jsou křupavé už i po tak krátké době. Nechte si chutnat!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!