Sýrová terinka

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

300 g Lučina
250 g tvaroh polotučný
100 g šunka delší plátky
5 ks vejce
sůl
pepř
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Lučinu smícháme s tvarohem, okořeníme a přidáme bylinky, dobře zamícháme, vejce uvaříme natvrdo.

  2. Srnčí hřbet vyložíme folií, na ni naskládáme šunku aby přečnívala, musí překrýt potom terinku.

  3. Dáme polovinu hmoty, přidáme vejce a druhou polovinu hmoty.

  4. Překryjeme šunkou a pěkně zmáčkneme. Překryjeme přečnívající folií a dáme na 3 až 4 hodiny do lednice.

  5. Na obrázcích je s anglickou slaninou a ostrou feferonkovou pastou. Postup stejný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!