Sýrová polévka z červené řepy

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 kg červené řepy
1/4 kg hovězího masa + kosti
200 g taveného sýru
1 vejce
1,5 l vody
sůl
špetka mletého pepře
špetka mletého nového koření
špetka mletého bobkového listu
špetka tymiánu
cca 1 PL balsamikového octu
zelená petrželka a celer

Postup přípravy receptu

  1. V osolené a okořeněné vodě uvaříme hovězí maso, kosti a červenou řepu. Maso vyjmeme.

  2. Ve vývaru rozmixujeme červenou řepu, znovu uvedeme do varu, vložíme tavený sýr a rozvaříme ho.

  3. Nakonec zakvedláme do polévky vejce, vložíme na kostičky nakrájené maso a přikyselíme dle chuti balsamikovým octem. Na talíři zdobíme posekanou zelenou petrželkou a celerem. Můžeme přidat osmaženou housku nebo jiné krutonky. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!