Sweet chilli omáčka
Recepty, OstatníSuroviny
- 2 střední stroužky česneku (rozdrtit)
- 2 čerstvé feferonky
- 1/2 hrníčku cukru (já používám třtinový)
- 3/4 hrníčku vody
- 1/4 hrníčku bílého vinného octa
- 1/2 lžičky soli
- Na zahuštění:
- 1 lžička škrobu
- 2 lžičky vody
Postup Sweet chilli omáčka
Postup přípravy receptu
-
Feferonky omyjeme, odstopkujeme a rozmixujeme (semínka neodstraňujeme).
Všechny ingredience (až na zahušťovací část) dáme do malého hrnce, přivedeme k varu a poté ztlumíme, omáčka se dál už nesmí naplno vařit, ale když si občas probublá, nic se neděje.
Takhle ji udržujeme 3-5 minut.
Poté smícháme škrob s vodou, dobře promícháme a vmícháme do omáčky. Stáhneme teplotu na minimum a necháme na plotně ještě chvilku pracovat. Omáčka je výborná k nejrůznějším masům i zelenině, i klidně jen tak do těstovin. V lednici ve sklenici vydrží i několik dní.