Sweet chilli omáčka

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 střední stroužky česneku (rozdrtit)
2 čerstvé feferonky
1/2 hrníčku cukru (já používám třtinový)
3/4 hrníčku vody
1/4 hrníčku bílého vinného octa
1/2 lžičky soli
Na zahuštění:
1 lžička škrobu
2 lžičky vody

Postup přípravy receptu

  1. Feferonky omyjeme, odstopkujeme a rozmixujeme (semínka neodstraňujeme).

  2. Všechny ingredience (až na zahušťovací část) dáme do malého hrnce, přivedeme k varu a poté ztlumíme, omáčka se dál už nesmí naplno vařit, ale když si občas probublá, nic se neděje.

  3. Takhle ji udržujeme 3-5 minut.

  4. Poté smícháme škrob s vodou, dobře promícháme a vmícháme do omáčky. Stáhneme teplotu na minimum a necháme na plotně ještě chvilku pracovat. Omáčka je výborná k nejrůznějším masům i zelenině, i klidně jen tak do těstovin. V lednici ve sklenici vydrží i několik dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!