Švýcarský koláč

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 šálek hladké mouky
1 plná lžíce kypřícího prášku do pečiva
5 lžic rozpuštěného másla
4 lžíce studené vody
sůl
Náplň:
125 g plnotučného tvarohu
50 g strouhaného Ementálu
3 vejce
2/3 šálku smetany

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky přidáme kypřící prášek, osolíme, přidáme vychladlé máslo a vodu.

  2. Vymaštěnou formu vyložíme těstem tak, aby vznikl alespoň dvoucentimetrový okraj.

  3. Dno těsta propícháme vidličkou, navrstvíme náplň, kterou připravíme tak, že vyšleháme tvaroh se žloutky, přidáme strouhaný sýr, smetanu, sůl, a sníh z bílků. Upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!