Švýcarský hruškový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
250 g polohrubé mouky
100 g cukru
50 g másla
3 vejce
špetka soli
Dále:
3 kelímky kysané smetany
cca 5-6 čerstvých měkčích hrušek
kakao
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr,špetku soli a vejce smícháme v míse se změklým máslem a vypracujeme vláčné těsto, které by nemělo lepit.

  2. Těsto buď vyválíme a rozprostřeme na plech, či do formy, nebo jej do formy jednodušše prsty vtlačíme, okraje být nemusí.

  3. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nakrájené a jádřinců zbavené hrušky (já dávala celé půlky, ale může být klidně na kostičky) a zalijeme je kysanou smetanou s vanilkovým cukrem.

  4. Dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme pozvolna, cca 45 minut, asi na 160 stupňů. Před servírováním povrch moučníku sypeme kakaem či skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!