Švýcarské vánoční cukroví bez mouky - Brunsli

Recepty, Cukroví

Suroviny

2 bílky (raději menší)
250 g moučkového cukru
špetka skořice
250 g mletých mandlí
100 g čokolády na vaření (nastrouhané)
krystalový cukr (na podsypání)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto nemá být řídké, má jít rozválet!

  2. Z bílků ušlehaný sníh ochutíme špetkou skořice, případně i tlučeným hřebíčkem, po částech vmícháme cukr a posléze mandle a čokoládu. Podle potřeby zahustíme mandlemi.

  3. Těsto vyválíme na vrstvě krystalu na tloušťku do 1 cm.

  4. Vykrájíme tvary a kousky uložíme na papír, krystalovou stranou nahoru.

  5. Necháme několik hodin sušit a potom prudce pečeme asi 5 minut v troubě rozpálené na min. 230°C. Zvenku mají být korpusy křupkavé a uvnitř vláčné. Pečeme-li při nižší teplotě, pak je cukroví tvrdé. Také při pečení nemá změnit barvu (zesvětlat), to znamená příliš dlouhé pečení.

  6. Skladujeme v suchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!