Svratecký guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1,5 kg hovězího zadního masa
30 dkg slaniny
30 dkg čerstvých kapií
25 dkg cibule
30 dkg sterilovaných žampiónů (krájených)
30 dkg sladkého kečupu
3 lžíce škrob. moučky
3 lžičky majoránky
kmín
3 stroužky česneku
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme se škrobovou moučkou.

  2. Poté restujeme.

  3. Na větší nudličky nakrájíme kapie, slaninu a cibuli a vše společně se žampióny přidáme k masu.

  4. Dobře promícháme, přidáme 1/5 l vody, majoránku, kmín a vše cca 1,5 hod. dusíme (za občasného míchání a dolévání vody).

  5. Přidáme kečup a dobře povaříme.

  6. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.

  7. Dle potřeby možno zahustit 2 lžícemi mouky. Podáváme s malými bramboráčky (pouze brambory, mléko, mouka, vejce a sůl).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!