Svíčková omáčka z trouby

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

8 větších mrkví
1,5 většího celeru
2 větší cibule
1 velká petržel
4 lístky bobkového listu
4 kuličky jalovce
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
2 lžíce soli
150 g másla
800 g hovězího masíčka
150 g špeku
1 šlehačka na vaření nebo mléko

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer, petržel očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nahrubo nakrájíme a dáme do skleněného pekáče (mísy). Maso odblaníme, pokud je to potřeba. Prošpikujeme a zasuneme do masíčka špek. Pokud možno, aby nekoukal, udělá nám hezké mřížkování v masínku. Maso schováme do zeleniny a zalijeme rozehřátým máslem. Poté dáme odležet do chladu, alespoň na 24 hod.

  2. Rozehřejeme troubu na 170°C a skleněnou mísu vložíme do trouby na cca 15 min. Po 15ti minutách vyndáme z trouby, podlijeme vodou a osolíme. Pečeme v troubě 3 hod., když je maso krásně rozpadající se.

  3. Po dopečení vyndáme maso ze zeleniny. Zeleninu zbavíme koření a bobkového listu. Rozmixujeme ji tyčovým mixérem, propasírujeme přes sítko do hrnce. Omáčku zalijeme šlehačkou a případně dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!