Svíčková nejen z koňského masa

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg koňského masa nebo jiného masa
kořenová zelenina(mrkrv,celer,petržel)
1 cibule
2 bobkové listy
8 kuliček pepře
8 kuliček nového koření
2 jalovce(kuličky)
trochu tymiánu
citronová šťáva z 1/2 citronu
citronová kůra z 1/2 citronu
brusinky nebo zavařený rybíz
1 kysanou smetanu
1 smetanu 33%
hladká mouka
sůl
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu, cibuli, citron (nahrubo nakrájené), trochu octa a koření převaříme, necháme vychladnout a teprve přidáme maso. V tomto láku necháme v chladu do 3 dnů marinovat a můžeme občas maso otočit.

  2. Pak všechno přendáme do tlakáče a vaříme, až je maso měkké.

  3. Dáme maso stranou, omáčku přecedíme do hrnce, z cedníku vyndáme všechny kuličky koření, bobkové listy a vše co nám zbylo z citronu.

  4. Všechno ostatní rozmixujeme a dáme ještě vařit.

  5. Uděláme si karamel z vody a cukru, vaříme až je karamel tmavě hnědý (omáčka má moc pěknou barvu), pak ho přidáme do omáčky a promícháme.

  6. Nakonec slijeme obě smetany do hrnku a rozmícháme jí spolu s moukou, vlijeme do omáčky a chvíli zaváříme.

  7. Omáčku dochutíme, maso rozkrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.

  8. Při servírování dáme kopeček brusinek, nebo alespoň rybízu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!