Svíčková na tatranský způsob

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

80 dkg zadního hovězího masa
3 dkg slaniny
3 lžíce másla
1 velká cibule
10 dkg kořenové zeleniny
3 lžíce hladké mouky
3 sterilizované okurky
1 lžíce hladké hořčice
1/2 citronu
0,2 l smetany
divoké koření
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Váleček hovězího masa opláchneme, prošpikujeme slaninou a na kousky nakrájenou očištěnou zeleninou a svážeme režnou nití.

  2. Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme divoké koření a maso v základu krátce opečeme, osolíme, zalijeme vodou a dáme do trouby pod poklicí péci za občasného podlévání doměkka.

  3. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou promíchanou ve smetaně.

  4. Vaříme a za stálého míchání přidáme hořčici, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z citronu.

  5. Omáčku přecedíme dosolíme a přidáme zbylou zeleninu a nakrájené sterilizované okurky.

  6. Nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!