Svíčková na tatranský způsob
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 80 dkg zadního hovězího masa
- 3 dkg slaniny
- 3 lžíce másla
- 1 velká cibule
- 10 dkg kořenové zeleniny
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 sterilizované okurky
- 1 lžíce hladké hořčice
- 1/2 citronu
- 0,2 l smetany
- divoké koření
- sůl
Postup Svíčková na tatranský způsob
Postup přípravy receptu
-
Váleček hovězího masa opláchneme, prošpikujeme slaninou a na kousky nakrájenou očištěnou zeleninou a svážeme režnou nití.
Na másle osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme divoké koření a maso v základu krátce opečeme, osolíme, zalijeme vodou a dáme do trouby pod poklicí péci za občasného podlévání doměkka.
Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou promíchanou ve smetaně.
Vaříme a za stálého míchání přidáme hořčici, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z citronu.
Omáčku přecedíme dosolíme a přidáme zbylou zeleninu a nakrájené sterilizované okurky.
Nakrájíme na plátky a podáváme s knedlíkem.