Svíčková na smetaně II
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g zadního hovězího
- 50 g slaniny
- 2-3 mrkve
- silný plátek celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- smetana
- cca 2 lžíce hladké mouky
- bobkový list
- nové koření
- celý pepř
- špetka tymiánu
- sůl
- máslo (nebo půl na půl máslo a olej)
- citron
- cukr
Postup Svíčková na smetaně II
Postup přípravy receptu
-
Maso prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou, osolíme a zprudka opečeme v rozehřátém omastku. Vyndáme ho a restujeme všechnu nakrájenou zeleninu a koření. Do zeleninového základu vložíme maso, podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme v troubě do měkka. Během pečení podléváme. Mouku rozmícháme v trošce vody.
Když je maso hotové, vyndáme ho, do vypečené šťávy zamícháme mouku a necháme provařit. Dochutíme citronem a cukrem, případně i solí.
Na závěr zjemníme smetanou. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme. Zeleniny dávám hodně a vždy jen čerstvou, je mnohem voňavější než zmrazená.