Svíčková na smetaně II

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g zadního hovězího
50 g slaniny
2-3 mrkve
silný plátek celeru
1 petržel
1 cibule
smetana
cca 2 lžíce hladké mouky
bobkový list
nové koření
celý pepř
špetka tymiánu
sůl
máslo (nebo půl na půl máslo a olej)
citron
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou, osolíme a zprudka opečeme v rozehřátém omastku. Vyndáme ho a restujeme všechnu nakrájenou zeleninu a koření. Do zeleninového základu vložíme maso, podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme v troubě do měkka. Během pečení podléváme. Mouku rozmícháme v trošce vody.

  2. Když je maso hotové, vyndáme ho, do vypečené šťávy zamícháme mouku a necháme provařit. Dochutíme citronem a cukrem, případně i solí.

  3. Na závěr zjemníme smetanou. Omáčku propasírujeme nebo rozmixujeme. Zeleniny dávám hodně a vždy jen čerstvou, je mnohem voňavější než zmrazená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!