Svěží japonský okurkový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

3 lžíce rýžového octa
15-18 lžic vody
1 a 1/2 lžičky soli
2 vrchovaté lžičky cukru
2 lžičky sezamových semínek
1/2 salátové okurky, cca 180 g
S vodou začněte u 15 lžic, můžete přidávat.

Postup přípravy receptu

  1. Jeden podobný recept už tady mám, jmenuje se Japonský okurkový salát, ale tento je s vodou, takže jemnější na chuť. Byť je postup podobný. Okurku škrabkou oloupeme na zebru a podélně přepůlíme. Lžičkou vykrojíme semena a okurku napříč nakrájíme na plátky. Můžete nastrouhat na jemno.

  2. Smícháme ocet, vodu, cukr a sůl. Dobře promícháme, ochutnáme a případně ještě přidáme cukr, sůl nebo i vodu. Pak zalijeme nakrájené okurky.

  3. Na pánvičce osmahneme nasucho sezamová semínka, tak akorát, nepražíme. A ještě teplá vmícháme do salátu. Necháme chvíli stát (případně i v chladu) a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!