Švestkový koláč s vanilkovým krémem a skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 ml zakysané smetany
200 ml kokosového krému (nebo mléka)
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1/2 hrnku cukru
1 vejce
(1 hrnek = 200 ml)
Švestky:
rozpůlené švestky (na pokrytí dortové formy o průměru 26 cm)
2 lžíce javorového sirupu
1/2 lžičky skořice
Vanilkový krém:
200 ml zakysané smetany
1 vejce
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička vanilkové esence
(všechny suroviny vymícháme v hladký krém)
Drobenka:
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce kokosu
2 lžíce třtinového cukru
1,5 lžíce másla
1/2 lžičky skořice

Postup přípravy receptu

  1. Rozpulene svestky promichame s javorovym sirupem a skorici.

  2. Zakysanou smetanu, kokosovy krem, vejce a cukr rozmichame, pridame presatou mouku s praskem do peciva a znovu promichame.

  3. Testo nalijeme na vymazanou a kokosem vysypanou dortovou formu o prumeru 26 cm.

  4. Poklademe svestkami (reznou stranou nahoru) a polijeme vanilkovym kremem.

  5. Nakonec posypeme drobenkou a peceme pri 180 stupnich cca 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!