Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Recepty, MoučníkySuroviny
- 35 dkg hladké mouky
- 1 vejce
- 10 dkg Hery
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce krupicového cukru
- 8 lžic mléka
- špetka soli
- asi 1 kg švestek
- drobenka:
- 4 lžíce másla
- 1 hrnek hrubé mouky
- 1/2 hrnku krupicového cukru
Postup Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Postup přípravy receptu
-
Kvásek připravíme z 8 lžic vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce krupicového cukru. Dobře promícháme a vlijeme ho do mísy s prosátou hladkou moukou.
Přidáme vejce, rozpuštěnou Heru a špetku soli. Rychle zaděláme těsto, ale vykynout ho nenecháme. Rozprostřeme jej na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Hustě poklademe vypeckovanými švestkami. Posypeme drobenkou a při 180°C pečeme cca 40 minut.