Švédské maso

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí maso (na minutky)
červené víno
koření na zvěřinu
pomeranč
med
máslo
sůl
brusinky
hořčice
olej
pórek

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky osolíme je a posypeme kořením na zvěřinu, dáme do mísy a zalijeme červeným vínem. (množství záleží na počtu porcí). Maso jsem měla naložené asi hodinu, ale můžete i déle.

  2. Na pánvi si rozehřejeme olej a naložené maso na něm opékáme z obou stran cca 3 minuty z každé strany.

  3. Pak maso vyjmeme a do výpeku přodáme lžíci másla, krájený pórek, oloupaný pomeranč na plátky, orestujeme a zalijeme vínem které nám zbylo z masa.

  4. Přidáme lžíci hořčice a lžíci medu, provaříme a přidáme nazpět maso, aby se prohřálo (můžete ho nakrájet na nudličky a nebo nechat v celku)a pak už jen podáváme, na každou porci dáme 1-2PL brusinek, podáváme s různě upravenými brambory, dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!