Sváteční řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 PL medu
100 g másla
160 g cukru
2 vejce
1 KL amonia
2 PL mléka
500 g hladké mouky
Nádivka:
300 ml mléka
4 PL solamylu
2 žloutky
vanilkový cukr
250 g másla
180 g cukru
rum podle chuti
Dále:
výrazná marmeláda, např. rybízová (já použila svou z josty)
Na polevu ušlehat:
400 g moučkového cukru
3 PL vroucího mléka
2 PL rumu
1 PL citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Med, máslo a cukr rozehřejeme, po odstavení hned přidáme vejce, mléko a amonium. Mouku připravíme na vál a společně se směsí vypracujeme těsto. Rozdělíme na dva kusy, které rozválíme na plechy s pečícím papírem. Placky budou tenké, obě stejné, přes celý plech. Upečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200°C.

  2. Z mléka, solamylu, žloutků a vanilkového cukru uvaříme kaši. Cukr s máslem utřeme a přišleháme kaši. Přidáme rum podle chuti.

  3. Upečenou placku řádně potřeme rumem, rozetřeme celou nádivku, přikryjeme druhou plackou, opět řádně porumujeme, potřeme bohatě marmeládou a navrch polevu. Dá se použít třeba klasická citronová.

  4. Hotové řezy necháme uležet do druhého dne. Potom teprve krájíme obdélníčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!