Svatební vdolečky (koláčky)

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
8 žloutků
10 dkg cukru moučka
10 dkg cukru krupice
45 dkg másla
1/2 litru mléka
10 dkg droždí
2 hrsti hladké mouky
1,5 hrsti cukru moučka
1/2 másla

Postup přípravy receptu

  1. Do teplého mléka dáme 10dkg cukru krupice a k tomu rozdrobíme 10dkg droždí. Přikryjeme hrnec pokličkou a necháme vzejít kvásek (asi půl hodiny).

  2. V dalším hrnci si rozšleháme změklé máslo, žloutky a 10dkg moučkového cukru. Vyšlehanou směs přidáme k vzejitému kvásku, přidáme mouku a vypracujeme těsto.

  3. Potom necháme těsto dalších 30-40 minut kynout.

  4. Po vykynutí těsto přemícháme a následně tvoříme koláčky.

  5. Nejdříve si lžící vyhazujeme kousky těsta a tvočíme z nich placičky.

  6. Každý kousek naplníme náplní podle chuti, potom těsto s nápní zabalíme.

  7. Vzniklý koláček omočíme v rozšlehaném vajíčku a následně v drobence, kterou si vytvoříme smícháním 2 hrstí hladké mouky, hrstí a půl cukru moučka a půlkou másla.

  8. Hotové koláčky dáváme na sádlem vymazaný plech a pečeme na 200°C asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!