Svatební koláčky bez kynutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g hladké mouky
100 g cukru krupice
120 g másla
4 žloutky
špetka soli
1,5 kypřící prášek do pečiva
70 g droždí
1/4 l mléka nebo smetany

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, máslo, žloutky utřeme do pěny, pak přidáme postupně všechny přísady a nakonec droždí. Uděláme bochánky, ale také lze vyválet placku a koláčky vykrajovat.

  2. Okraje potřít vajíčkem, dáme různé náplně. Pečeme hned ve vyhřáté troubě. Po upečení koláčky pokapeme rozpuštěným máslem, cukrem a rumem.

  3. Můžeme na koláčky po upečení dát máslový krém. Dělat tenké těsto a pracovat s menší dávkou, aby těsto nevykynulo před dáním do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!