Surimi po dalmatsku

Recepty, Ryby

Suroviny

250 g Surimi tyčinek
2 stroužky česneku
1 menší cibule
2-3 lžíce panenského olivového oleje
citronová šťáva
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvá petrželka
2 vejce vařená natvrdo
oblíbená zelenina na oblohu

Postup přípravy receptu

  1. Rozmražené tyčinky natrháme, přidáme na hodně drobno posekaný česnek, cibuli, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka a předem na cca 10 minut namočili do ledové vody. Ztratí ostrost.

  2. Promícháme s olejem, jemně osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a zakápneme podle chuti citronovou šťávou.

  3. Promícháme s nasekanou petrželkou, případně pažitkou a pokud máme čerstvý celerový list, také přidáme.

  4. Salát necháme v lednici několik hodin proležet. Na talíři obložíme vařenými vejci a oblíbenou zeleninou. Já zvolila vařenou brokolici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!