Surimi po dalmatsku
Recepty, RybySuroviny
- 250 g Surimi tyčinek
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- 2-3 lžíce panenského olivového oleje
- citronová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá petrželka
- 2 vejce vařená natvrdo
- oblíbená zelenina na oblohu
Postup Surimi po dalmatsku
Postup přípravy receptu
-
Rozmražené tyčinky natrháme, přidáme na hodně drobno posekaný česnek, cibuli, kterou jsme pokrájeli na půlkolečka a předem na cca 10 minut namočili do ledové vody. Ztratí ostrost.
Promícháme s olejem, jemně osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a zakápneme podle chuti citronovou šťávou.
Promícháme s nasekanou petrželkou, případně pažitkou a pokud máme čerstvý celerový list, také přidáme.
Salát necháme v lednici několik hodin proležet. Na talíři obložíme vařenými vejci a oblíbenou zeleninou. Já zvolila vařenou brokolici.