Šunkový nebo sýrový chřest v trojobalu

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Dle počtu strávníků:
chřest
sůl
hladká mouka
rozšlehané vejce
strouhanka
olej na smažení
Dále dle chuti:
šunka nebo šunkový salám
sýr tence nakrájený uzený, gouda...
česneková pasta
koření dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a necháme okapat a zchladnout.

  2. Chřest můžeme obalit už takto předvařený v mouce, vejcích a strouhance, ale můžeme ho také ještě před obalením ochutit různým kořením dle vlastní chuti nebo česnekovou pastou. U nás vede varianta se šunkou nebo se sýrem, kdy každou tyčinku chřestu obalíme do slabě na plátky tence pokrájené šunky nebo sýra. Sýr musí být předem vyndaný z lednice, aby změkl a byl poddajný a při obalování se nerozbaloval. Lepší jsou tučnější sýry.

  3. Obalený chřest v trojobalu smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou, různými dipy s česnekem, zázvorem, bylinkami... nebo s tatarkou, okurkovým salátem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!