Sumeček s celerovým salátem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety sumečka
2 lžíce másla
2 špetky muškátového květu
sůl
pepř
celý kmín
Na salát:
1/2 bulvy středně velkého celeru
1/2 sklenice sterilované zeleniny na bramborový salát
1 cibule
sůl
pepř
100 ml tatarské omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme a dáme uvařit do poloměkka do osolené vody.

  2. Uvařený celer nakrájíme na malé kostičky a vložíme je do misky.

  3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilovanou zeleninu, osolíme, opepříme a přimícháme tatarskou omáčku. Hotový salát dáme vychladit.

  4. Sumečka osolíme, opepříme, malinko posypeme muškátovým květem a kmínem.

  5. Máslo rozehřejeme na pánvi a sumečka z obou stran opečeme do zlaté barvy. Podáváme s celerovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!