Sumec keříčkovec na kmínu

Recepty, Ryby

Suroviny

filet ze sumce
3 větší žampiony
máslo
olej na opečení
kmín
sůl
špetka červené mleté papriky
pepř
pár lístků čerstvé bazalky
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Filet omyjeme a osušíme. Úplně jednoduše okořeníme (kmínem nešetříme) a pokapeme šťávou z citronu. Necháme hodinku odležet.

  2. Pánev rozehřejeme s máslem a olejem. Vložíme rybu a kolem přihodíme žampiony nakrájené na plátky. Společně opékáme, rybu z každé strany 3-5 minut podle výšky masa.

  3. Nakonec vhodíme bazalku. Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou. Rybku posypeme žampiony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!