Sumec keříčkovec na kmínu
Recepty, RybySuroviny
- filet ze sumce
- 3 větší žampiony
- máslo
- olej na opečení
- kmín
- sůl
- špetka červené mleté papriky
- pepř
- pár lístků čerstvé bazalky
- citronová šťáva
Postup Sumec keříčkovec na kmínu
Postup přípravy receptu
-
Filet omyjeme a osušíme. Úplně jednoduše okořeníme (kmínem nešetříme) a pokapeme šťávou z citronu. Necháme hodinku odležet.
Pánev rozehřejeme s máslem a olejem. Vložíme rybu a kolem přihodíme žampiony nakrájené na plátky. Společně opékáme, rybu z každé strany 3-5 minut podle výšky masa.
Nakonec vhodíme bazalku. Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou. Rybku posypeme žampiony.