Šumavská pečeně

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

80 dkg zadního hovězího masa
1 velké cibule
3 lžíce sádla
3 dkg slaniny
3 lžíce hladké mouky
(15 dkg kořenové zeleniny)
mrkev
petržel
celer
talířek hříbků nebo jiných hub
0,7 l mléka
0,1 l smetany
1 lžička hořčice
divoké koření
ocet
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.

  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou.

  3. Za stálého míchání provaříme, dochutíme hořčicí, přikyselíme octem a nakonec přidáme mléko a smetanu.

  4. Omáčku procedíme přes jemné síto a jako vložku přidáme povařenou a na nudle nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné na kostky nakrájené houby. Omáčku s tím vším ještě povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!