Šumavská pečeně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 80 dkg zadního hovězího masa
- 1 velké cibule
- 3 lžíce sádla
- 3 dkg slaniny
- 3 lžíce hladké mouky
- (15 dkg kořenové zeleniny)
- mrkev
- petržel
- celer
- talířek hříbků nebo jiných hub
- 0,7 l mléka
- 0,1 l smetany
- 1 lžička hořčice
- divoké koření
- ocet
- sůl
Postup Šumavská pečeně
Postup přípravy receptu
-
Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou.
Za stálého míchání provaříme, dochutíme hořčicí, přikyselíme octem a nakonec přidáme mléko a smetanu.
Omáčku procedíme přes jemné síto a jako vložku přidáme povařenou a na nudle nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné na kostky nakrájené houby. Omáčku s tím vším ještě povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.