Šumava - chléb
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 ml vody
- 230 ml podmáslí
- 1,5 lžíce octa
- 3 lžíce oleje
- 1,5 lžičky cukru
- 3,5 lžičky soli
- 70 g pšeničné celozrnné mouky
- 300 g hladké mouky
- 280 g tmavé žitné mouky
- 1/2 lžíce celého kmínu
- 1/2 lžíce drceného kmínu
- 1/2 lžičky chlebového koření
- 1,5 lžičky sušeného droždí
Postup Šumava - chléb
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny tak, jak jdou za sebou v receptu a zapneme program 1 - základní, velikost střední - 1000 g, kůrka 2 - střední. Horký chléb ihned po upečení potírám slanou vodou: nemusí se.