Sulc bez syntetik

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 větší vepřové zadní koleno (v Globusu vám jej rozříznou)
2 vepřové nožičky
1 mrkev
1 větší cibule
1 dl octa
sůl
pepř
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné koleno, nožičky a koření vložíme do hrnce (nejlépe papiňáku“), zalijeme vodou a vaříme do měkka (v papiňáku 1,5 hodiny).

  2. Po uvaření vyjmeme, necháme vychladnout, obereme kůži a měkké struktury z kolena. Nožičky odstraníme. Maso nadrobno pokrájíme a odložíme. Kůže z kolena umeleme v masovém mlýnku, či v robotu nasekáme a vložíme zpět do vývaru. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli, vlijeme ocet a dochutíme kořením dle chuti. Dále vaříme a zredukujeme na polovinu.

  3. Poté vložíme pokrájené maso a ještě povaříme. Vzniklou hustou směs vlijeme do zapékací mísy, můžeme i do kompotových misek, necháme vychladnout a pak na 24 hodin do lednice k proležení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!