Studený bůček v kořeněné kašičce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g bůčku
sůl
12 stroužků česneku
10 kuliček pepře
5 bobkových listů
Na kašičku:
15 rozmačkaných stroužků česneku
kari koření
sůl
mletá sladká paprika
grilovací koření
worchesterová omáčka
tabasco (nemusí být, jinak pozor - je velmi ostré) - vše spolu zamíchat

Postup přípravy receptu

  1. Bůček v užších kusech dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy.

  2. Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut.

  3. Ještě teplý bůček vykostíme.

  4. Všechny potřeby na kašičku uvedené výše spolu řádně promícháme.

  5. V kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkneme. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout.

  6. Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s alobalem dolů do ledničky (ne do mrazáku!) alespoň na tři-čtyři dny vychladit. Pokud chceme, aby nám vydržel k určitému termínu, zásadně neochutnáváme. Už by nevydržel. Příloha – pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb – se vším můžeme podávat i jako jednohubky, vynikající je občas zakusovat kysaným nakládaným zelím (ze sáčku).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!