Štrůdly na hodně způsobů

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
350 g Hladké mouky
150 g Polohrubé mouky
1 lžička soli
250 ml Mléka
75 ml Oleje
70 g Másla(hera,lando)
1 kostka droždí
1 lžička cukru krystal do kvásku
1 celé vejce
1 žloutek
3 Lžíce cukru
náplně:
Maková:
250 g rozemletého máku
5 dcl mléka
80 g cukru
60 g strouhaného perníku(nebo strouhanky či piškotových drobečků)
1 sáček vanilkového cukru
1/2 lžičky citronové kůry(dal jsem šťávu)
Lžička skořice
Jablková nádivka:
Nastrouhaná jablka
skořicový cukr
cukr krystal
rozinky
Čokoládová náplň:
Kakao
cukr
rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si kvásek do vlažného mléka s lžičkou cukru, rozpustíme máslo.

  2. Do mísy s moukou, cukrem, solí, mlékem a vejci nalijeme i kvásek, promícháme a přidáme vlahé máslo smíchané s olejem a vypracujeme krásné těsto, které nemusíme nechávat kynout, hned můžeme s ním pracovat.

  3. Vyválíme plát z jedné čtvrtiny pokud děláme z kila a naklademe buď jablka nebo mák, tvaroh, na co máme chuť a nezapoměli to koupit jak já tvaroh.

  4. Postup je vyfocený, tak to nerozepisuji. Plech vymázneme máslem. Potom necháme trochu vykynout namažem vajíčkem a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme na asi 180°C do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!