Štrúdl z tvarohového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky
250 g tuku (máslo, Haná, Hera,...)
250 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
špetka soli
8 jablek
strouhanka
50 g strouhaneho perníku
skořice
cukr krystal
rozinky
nasekané oříšky
1 vejce na potření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujeme těsto, které je možno dát přes noc do ledničky odpočinout.

  2. Pak ho rozdělíme na tři stejné díly, vyválíme plát, který posypeme strouhankou a strouhaným perníkem, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a oříšky.

  3. Těsto svineme a položíme na vymazaný plech.

  4. Před vložením do trouby pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 175°C asi 30 minut. Hotové záviny pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!