Štrúdl z tvarohového těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g tuku (máslo, Haná, Hera,...)
- 250 g měkkého tvarohu (ne z vaničky)
- špetka soli
- 8 jablek
- strouhanka
- 50 g strouhaneho perníku
- skořice
- cukr krystal
- rozinky
- nasekané oříšky
- 1 vejce na potření
- olej
Postup Štrúdl z tvarohového těsta
Postup přípravy receptu
-
Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujeme těsto, které je možno dát přes noc do ledničky odpočinout.
Pak ho rozdělíme na tři stejné díly, vyválíme plát, který posypeme strouhankou a strouhaným perníkem, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a oříšky.
Těsto svineme a položíme na vymazaný plech.
Před vložením do trouby pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 175°C asi 30 minut. Hotové záviny pocukrujeme.