Strouhankové knedlíčky do polévky

Recepty, Přílohy

Suroviny

2 vejce M
sůl
mletý černý pepř
1 plátek másla
zelená petrželka
1 lžička škrobu
200 ml strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. V teflonové pánvi na plátku másla usmažíme z 1 vajíčka tuhší míchané vejce.

  2. Po mírném zchladnutí přidáme 1 syrové vejce, sůl, pepř, škrob a nakrájenou zelenou petrželku a dobře promícháme.

  3. Poté postupně přidáváme strouhanku a nakonec těstíčko vypracujeme rukou.

  4. Vytvarujeme malé knedlíčky a můžeme je uvařit zvlášť v osolené vodě, nebo zavářet přímo do polévky.

  5. Jakmile knedlíčky vyplavou, tak jsou uvařené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!