Strouhanina

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 kg brambor
3 vejce
200-220 g hladké mouky
špetka muškátového oříšku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno a necháme okapat. Přidáme vajíčka, mouku, oříšek a sůl a toto těsto vylijeme na plech s pečícím papírem v asi 2 cm silné vrstvě, posypeme borůvkami a krystalovým cukrem a upečeme.

  2. Teplé, při podávání, polijeme kysanou smetanou nebo jogurtem.

  3. Místo borůvek můžeme použít: JARO: sekané bylinky,strouhaný sýr;LÉTO: kolečka rajčat, cibule, papriky, krájený česnek, strouhaný sýr;PODZIM: na cibulce dušené houby, řapíkatý celer, sýr;ZIMA: sterilované zelí s křenem, kečup, strouhaný sýr. Vždy podáváme teplé se a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy